NIEUWSBRIEF 5   printvriendelijke versie nieuwsbrief
juli 2009
aanmelden     afmelden     adresmutatie     contact
Lekker Fit!
Lekker fit! is de lesmethode voor alle groepen van de basisschool van Jump, het jeugdfonds van de Nederlandse Hartstichting en Noordhoff Uitgevers. Doel is om overgewicht bij kinderen te voorkomen en hen meer te laten bewegen. Deze nieuwsbrief brengt scholen, ouders, gemeenten, GGD-en en andere geïnteresseerden periodiek op de hoogte van nieuws en wetenswaardigheden rondom Lekker fit!.

Kijk op www.lekkerfitopschool.nl voor meer informatie over Lekker fit!
Combinatie met workshops werkt
De combinatie van lessen en workshops versterkt de gezondheidsboodschap naar leerlingen. Dat blijkt uit een onderzoek naar de combinatie van de lessen van Lekker fit! en de workshops van Kids in Balance op vier basisscholen. De workshops verlevendigen de inhoudelijke boodschap.

De combinatie spreekt de leerkrachten aan. Leerlingen verbeteren hun kennis met gemiddeld 18%. Met de uitkomsten van het onderzoek is het combinatieprogramma Lekker fit!/Kids in Balance nog beter uitgewerkt.
Lees de samenvatting van het rapport.

Actie!
Bestel nu de combinatie Lekker fit! en Kids in Balance en ontvang een korting van 20% op de materialen van Lekker fit!.

Meer weten?
Download de flyer over de combinatie
Vernieuwde brief voor ouders
Start uw school met Lekker fit!, dan informeert u natuurlijk ook de ouders. Gebruik daarbij de vernieuwde voorbeeldbrief voor ouders. In de brief staat:
• een aankondiging van de Lekker fit! thuisopdrachten
• een uitnodiging voor de ouderbijeenkomst Lekker fit!
• toestemming voor het afnemen van de fittest Lekker fit!

De voorbeeldbrief voor ouders (Word document)
Lang zal je leven!
Maar hoe doe ik dat? Leef ik wel gezond? Hoe fit ben ik? Hoe gelukkig ben ik? Bij de tentoonstelling ´Lang zal je leven´ in het Museon in Den Haag ontdekken kinderen en volwassenen op een leuke, interactieve manier hoe gezond en gelukkig ze zijn.

De expositie is geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar en te zien tot en met 28 februari 2010. Het is een ideaal uitje met een groep schoolkinderen. Het sluit perfect aan bij Lekker fit!

Jump ondersteunt de expositie ´Lang zal je leven´. Jump vindt dat de tentoonstelling op een educatief verantwoorde en leuke manier kinderen en volwassenen bewust maakt van hun eigen lichaam. Zodat duidelijk wordt dat je heel goed voor jezelf - en je hart - moet zorgen.

Ga voor meer informatie naar www.heartjump.nl/langzaljeleven.
Ambassadeurstrainingen voorzien in behoefte
De derde ambassadeurstraining Lekker fit! op 9 juni in Poeldijk bood deelnemers veel inspiratie om Lekker fit! lokaal verder uit te bouwen. Een gevarieerde groep deelnemers wist elkaar goed aan te vullen met voorbeelden omtrent de uitvoering.

Op donderdag 17 september van 12.00 tot 15.00 uur staat een training voor ambassadeurs gepland in Haarlem (Sportservice Noord-Holland). De training is voor mensen die lokaal met Lekker fit! aan de slag gaan zoals: medewerkers van gemeenten, sportservice's, GGD-en en diëtisten.

Aanmelden voor een ambassadeurstraining: holtman@sportscan.nl
Adresmutaties
Wilt u deze nieuwsbrief blijven ontvangen? Dan hoeft u niets te doen. U ontvangt de nieuwsbrief dan periodiek in uw mailbox. Wilt u verwijderd worden uit ons nieuwsbriefbestand? Meldt u dan af via 'afmelden'.

Tip: stuur de nieuwsbrief door naar mogelijk geïnteresseerden en vraag ze zich aan te melden. Ander adres? Geef uw mutatie door via deze link.
Hoofdredactie NB Lekker fit!
Jump (jeugdfonds Nederlandse Hartstichting)
Sportscan Zwolle
Contact:

lekkerfit@heartjump.nl
www.lekkerfitopschool.nl