NIEUWSBRIEF 6   printvriendelijke versie nieuwsbrief
oktober 2009
aanmelden     afmelden     adresmutatie     contact
Lekker Fit!
Lekker fit! is de lesmethode voor alle groepen van de basisschool van Jump, het jeugdfonds van de Nederlandse Hartstichting en Noordhoff Uitgevers. Doel is om kinderen bewust te maken van een gezonde leefstijl met positieve boodschap: niet het onder- of overgewicht staat centraal, maar het fit zijn.

Deze nieuwsbrief brengt scholen, ouders, gemeenten, GGD´en en andere geïnteresseerden periodiek op de hoogte van nieuws en wetenswaardigheden rondom Lekker fit!. Kijk op www.lekkerfitopschool.nl voor meer informatie over Lekker fit!
Overijssel IK Lekker fit!
Onder het motto "gezond leven" is Maaike Heethaar, beter bekend als Miss Overijssel 2008 en van Maaike4Kids, gestart om met kinderen van basisscholen te werken aan een gezonde leefstijl.

Helpende hand
De samenwerking met Zilveren Kruis Achmea, GGD IJsselland, Sportservice Overijssel en Jump werd gezocht. Nu wordt het lesprogramma Lekker fit! bij heel veel scholen in Overijssel onder de aandacht gebracht, onder de projectnaam IK Lekker fit!?. Het streven is dat de eerste basisscholen in de regio IJsselland in het najaar van 2009 starten met Lekker fit!. Om dit extra te stimuleren wordt ook een financiële bijdrage beschikbaar gesteld.

Gedurende een periode van 3 jaar gaat IK Lekker fit!? samenwerken met de deelnemende gemeenten en scholen om de kwaliteit en duurzaamheid van het lesprogramma Lekker fit! te ondersteunen en een helpende hand te bieden in de uitvoering. Ook zullen de diëtisten van thuisorganisaties een rol gaan vervullen met een ´op maat´ gemaakt interventieprogramma om dit gehele programma voor kinderen en ouders te ondersteunen.

Positief
De gemeenten in de regio zijn of worden op korte termijn geïnformeerd over de mogelijkheden. IK Lekker fit!? hoopt op steun van deze gemeenten en medewerking van scholen en ouders om dit project succesvol te starten. Een aantal gemeenten heeft al heel positief gereageerd en aangegeven te willen gaan starten.
Sallandse Wandelvierdaagse

Naast het lesprogramma op school, organiseert IK Lekker fit!? samen met iedere deelnemende gemeente een "IK Lekker fit!?" evenement. Dit evenement is een onderdeel van diverse buitenschoolse (sport)activiteiten. De Sallandse Wandelvierdaagse geeft het symbolische startschot.

De Sallandse Wandelvierdaagse verzorgt het gastheerschap voor het eerste "IK Lekker fit!?" evenement en hebben speci ale routes uitgezet voor de kleine deelnemertjes. De vierdaagse is van 20 t/m 23 oktober 2009. Maaike van Maaike4Kids gaat de uitdaging aan om met zoveel mogelijk kinderen en ouders/begeleiders te gaan wandelen. Kinderen, scholen en andere geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via www.sallandsewandelvierdaagse.nl
Eten en snoepen in kinderboeken
De Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 7 t/m zaterdag 17 oktober 2009. Dit jaar met het thema: ´Eten en Snoepen in Kinderboeken´.
>Tips voor in de klas
Evaluatie formulier
Om het proces van de invoering van Lekker fit! te monitoren zijn er vragenlijsten ontwikkeld. De vragenlijsten vindt u als download in de Toolkit Lekker fit! Eén vragenlijst om bij de start te gebruiken (nul-meting) en één na afloop (na-meting).

De lijsten kunnen eveneens online ingevuld worden. Voordeel van online is dat gemeenten, GGD´en en Sportservices dan gebruik maken van een automatische verwerking van de gegevens. Neem contact op met Sportscan om de mogelijkheden van een online onderzoek te bespreken.
>Toolkit vragenlijsten
>voorbeeld van de online vragenlijst.
Ouders ontevreden
Nieuw onderzoek laat zien dat 41% van de ouders niet tevreden is over gezondheidsbeleid op de basisschool.
Lees verder
Waar wordt gewerkt met Lekker fit!?
Er zijn nu 550 scholen waar Lekker fit! lessen gegeven worden. Klik op het kaartje voor een overzicht in welke gemeenten deze scholen zijn.

Jump
Blijf op de hoogte van de activiteiten, inspanningen en verhalen van Jump, het jeugdfonds van de Nederlandse Hartstichting. Schrijf je nu in en ontvang ca. zes keer per jaar de digitale nieuwsbrief Jump.
Adresmutaties
Wilt u deze nieuwsbrief blijven ontvangen? Dan hoeft u niets te doen. U ontvangt de nieuwsbrief dan periodiek in uw mailbox. Wilt u verwijderd worden uit ons nieuwsbriefbestand? Meldt u dan af via 'afmelden'.

Tip: stuur de nieuwsbrief door naar mogelijk geïnteresseerden en vraag ze zich aan te melden. Ander adres? Geef uw mutatie door via deze link.
Hoofdredactie NB Lekker fit!
Jump (jeugdfonds Nederlandse Hartstichting)
Sportscan Zwolle
Contact:

lekkerfit@heartjump.nl
www.lekkerfitopschool.nl