NIEUWSBRIEF 7   printvriendelijke versie nieuwsbrief
december 2009
aanmelden     afmelden     adresmutatie     contact
Lekker fit!
Lekker fit! is de lesmethode voor alle groepen van de basisschool van Jump, het jeugdfonds van de Nederlandse Hartstichting en Noordhoff Uitgevers. Doel is om kinderen bewust te maken van een gezonde leefstijl met positieve boodschap: niet het onder- of overgewicht staat centraal, maar het fit zijn.

Deze nieuwsbrief brengt scholen, ouders, gemeenten, GGD´en en andere geïnteresseerden periodiek op de hoogte van nieuws en wetenswaardigheden rondom Lekker fit!. Kijk op www.lekkerfitopschool.nl voor meer informatie over Lekker fit!
Regionale Kick off IK Lekker fit!? in Ommen
750 schoolkinderen uit Ommen en omgeving gaven vrijdag 27 november 2009 de aftrap van de campagne IK Lekker fit!? Barbara de Loor presenteerde de middag in de Carrousel in Ommen. Paul Rosenmöller, voorzitter van het convenant Overgewicht hield een toespraak en onthulde de grootste fruitmand van Nederland.
>Lees meer en bekijk het filmpje

Twee keer positief voor Lekker fit!
Lekker fit! is beoordeeld als ´goed beschreven´ in de I-database van het Centrum Gezond Leven. In de lijst van Nationaal Actieplan Sport en Bewegen staat Lekker fit! in het Peleton als middel om te-weinig-actieven in beweging te houden.


Lekker fit! is beoordeeld als ´goed beschreven´ in de I-database van het CGL

Het Centrum Gezond Leven (CGL) stimuleert om gebruik te maken van goede bestaande interventies en ontmoedigt om het wiel steeds opnieuw uit te willen vinden. Met de I-database is meer informatie toegankelijk voor lokale projecten. Met name de GGD maakt steeds meer gebruik van interventies uit de I-database.

Het Nederlands Instituut voor Sport & Bewegen (NISB) ondersteunt gemeenten bij de invoer van Nationaal Actieplan Sport en Bewegen (NASB) interventies. Lekker fit! is opgenomen in het Peleton van de NASB-lijst. Gemeenten die gebruikmaken van deze interventies krijgen ondersteuning in de vorm van deskundigheidsbevordering, een adviesgesprek en informatie. Ongeveer 100 gemeenten met gezondheidsachterstand krijgen daarbij een NASB-impuls (financiën) van de overheid.

www.nasb.nl | www.loketgezondleven.nl
Leerkracht aan het woord
Leerkracht Dirk Dreschler van Basisschool Guido de Bres uit Ommen vindt het erg fijn dat de gemeente de school ondersteunt. Kinderen zijn meer bewust bezig met gezond eten en bewegen. "Het leukste vinden ze de fittest!",vertelt hij.
>Lees het hele artikel
Islamitische basisscholen starten met Lekker fit!
Twee scholen, 400 leerlingen, Circus Rotjeknor en Paul Rosenmöller vieren feest in Schiedam. En geslaagd was het. De leerlingen gingen zelf aan de slag met jongleren, koorddansen, hoepels, grote ballen en spannende klimrekken. Ook Paul Rosenmöller van het Convenant Overgewicht liet zijn kunsten zien.
> Lees meer en bekijk het filmpje
Feest in het Museon
De teller van de deelnemende scholen aan Lekker fit! staat op 700! Tijd voor een feestje vinden wij. De tentoonstelling Lang zal je leven in het Museon is een mooie aanvulling op Lekker fit!. En daarom vieren wij daar met alle deelnemende Lekker fit! scholen op 10 februari feest.
>Meer informatie over de tentoonstelling ´Lang zal je leven´
Doe een Hartenrace
U helpt kinderen met een hartafwijking. De kinderen op uw school hebben een sportieve dag. En… zij leren zich inzetten voor een ander. Klinkt goed? Organiseer een Hartenrace en kom direct in actie voor Jump.

Sportkennismaking welkome aanvulling
De methode Lekker fit! steunt op de thema´s bewegen, voeding en gezonde keuzes. Steeds meer gemeenten kiezen ervoor om het thema bewegen verder uit te diepen en een sportkennismakingsprogramma te organiseren. In de praktijk zien we dat gemeenten die al gewend waren om cursussen te organiseren (zoals binnen Kies voor Hart en Sport), dit onderdeel ook binnen Lekker fit! ondersteunen.

Andere gemeenten organiseren al een sportoriëntatie en keuze programma en zoeken verdieping door op scholen de methode Lekker fit! te introduceren. Bij het organiseren van een sportkennismakingsprogramma hoeft u het wiel niet opnieuw uit te vinden. Sportscan bundelde haar expertise op dit terrein op www.sportpas.nl. Kijk hier voor een voorbeeld van de gemeente Oldenzaal.
Adresmutaties
Wilt u deze nieuwsbrief blijven ontvangen? Dan hoeft u niets te doen. U ontvangt de nieuwsbrief dan periodiek in uw mailbox. Wilt u verwijderd worden uit ons nieuwsbriefbestand? Meld u dan af via 'afmelden'.

Tip: stuur de nieuwsbrief door naar mogelijk geïnteresseerden en vraag ze zich aan te melden. Ander adres? Geef uw mutatie door via deze link.
Hoofdredactie NB Lekker fit!
Jump (jeugdfonds Nederlandse Hartstichting)
Sportscan Zwolle
Contact:

lekkerfit@heartjump.nl
www.lekkerfitopschool.nl