NIEUWSBRIEF 8   printvriendelijke versie nieuwsbrief
maart 2010
aanmelden     afmelden     adresmutatie     contact
Lekker fit!
Lekker fit! is de lesmethode voor alle groepen van de basisschool van Jump, het jeugdfonds van de Nederlandse Hartstichting en Noordhoff Uitgevers. Doel is om kinderen bewust te maken van een gezonde leefstijl met positieve boodschap: niet het onder- of overgewicht staat centraal, maar het fit zijn.

Deze nieuwsbrief brengt scholen, ouders, gemeenten, GGD´en en andere geïnteresseerden periodiek op de hoogte van nieuws en wetenswaardigheden rondom Lekker fit!. Kijk op www.lekkerfitopschool.nl voor meer informatie over Lekker fit!
700 scholen, 140.000 leerlingen Lekker fit!
Woensdag 10 februari was het Lekker fit! feestje in het Museon. Dit omdat de 700ste school is gestart met het lesprogramma Lekker fit!. Dit betekent dat er 140.000 leerlingen in meer dan 100 gemeenten bezig zijn met Lekker fit!

>Lees meer
Dr. Digi digibordsoftware is ook Lekker fit!
Dr. Digi is geschikt voor elk digibord en volledig via internet beschikbaar, dus altijd 100% actueel. De Lekker fit! software voor het digibord is eind maart verkrijgbaar.

>Lees meerErvaringen met onderzoek Lekker fit!
Begin 2008 heeft Jump, het jeugdfonds van de Nederlandse Hartstichting, aan TNO Kwaliteit van Leven de opdracht gegeven tot een proces en effectevaluatie van het lespakket Lekker fit

>Lees meer
Meer onderzoeken
Op verschillende plekken in Nederland zijn onderzoeken naar Lekker fit! en het lokale gezondheidsprogramma gedaan. In de Toolkit Lekker fit! is een overzicht terug te vinden.

> Ga naar de Toolkit

Heeft u ook een onderzoeksrapport voor het overzicht? Laat het ons weten.
Evaluatie pilot Lekker fit! op Islamitische scholen
De gezondheid van de leerlingen en hun leerprestaties wordt door de Islamitische Schoolbesturen Organisatie (ISBO) zeer belangrijk gevonden. De twee pilotscholen Lekker fit! hebben deze met succes afgerond, beide scholen gaan verder met Lekker fit!.

>Lees meer
Ervaringsverhaal
Kirsten de Jong, vakleerkracht lichamelijke opvoeding op basisschool De Watersnip in Zoetermeer, werkt sinds kort met Lekker fit!. Ze vertelt enthousiast over haar ervaringen.

>Lees meer

Tijd voor actie op het speelplein.
Doe mee met Pimp Mijn Plein!

Bedenk samen met de kinderen een spel voor op het speelplein met maximaal 10 hartvormige pleinstickers als spelonderdeel. Doe mee aan en maak kans op de waanzinnige Audionetic, een interactieve zuil voor op het plein, goed voor ongekend speelplezier.

>Ga snel naar de actiepagina van Pimp Mijn Plein

Nederlands Congres Volksgezondheid
8 April op het Nederlands Congres Volksgezondheid presentatie "integrale implementatie in het basisonderwijs: aanbevelingen uit de praktijk van Lekker fit!"

>Lees meer


Gedrukte Lekker fit! flits
Deze week wordt de gedrukte Lekker fit! flits per post verstuurd naar alle basisscholen, gemeenten en GGD-en. Volgende week ontvangt u deze per e-mail als doorbladerbare PDF file.Adresmutaties
Wilt u deze nieuwsbrief blijven ontvangen? Dan hoeft u niets te doen. U ontvangt de nieuwsbrief dan periodiek in uw mailbox. Wilt u verwijderd worden uit ons nieuwsbriefbestand? Meld u dan af via 'afmelden'.

Tip: stuur de nieuwsbrief door naar mogelijk geïnteresseerden en vraag ze zich aan te melden. Ander adres? Geef uw mutatie door via deze link.
Hoofdredactie NB Lekker fit!
Jump (jeugdfonds Nederlandse Hartstichting)
Sportscan Zwolle
Contact:

lekkerfit@heartjump.nl
www.lekkerfitopschool.nl